Tips voor wilsbeschikking - Maestro Uitvaarders

Heb ik enig idee?

Als uitvaartbegeleider kom ik het geregeld tegen dat de naasten onverwacht de uitvaart moeten regelen, terwijl ze de shock van het overlijden nog niet eens helemaal kunnen beseffen.

De dood en ideeën rondom het “afscheid ooit” zijn om allerlei redenen nooit ter sprake gekomen. Door bij leven na te denken over je “afscheid ooit’ kun je vaak een persoonlijk afscheid krijgen dat beter aansluit bij je leven en het leven van je naasten. Het ondersteunt dan ook vaak beter het rouwproces voor je naasten. Hier 10 tips om je wensen vorm te geven in een Wilsbeschikking.

  • Denk open;  laat je niet beperken in je ideeën zoals je mogelijk zou vinden dat het hoort
  • Wat wil je absoluut niet; Waar heb je je mogelijk ontzettend aan geërgerd bij andere uitvaarten
  • Denk niet meteen aan een beperkend budget;  Door in vroegtijdig stadium al na te denken kun je vaak kostencreatief om gaan met ideeën.
  • Wat is jouw levensmotto; Mogelijk kun je dit als een leidraad terug laten komen in je afscheid.
  • Wat heb je bereikt in je leven; kun je ook terug laten komen in je afscheid.
  • Heb je een speciale plek waar je veel mee hebt; Kan binnen of buiten zijn en met ondersteunende faciliteiten kun je daar mogelijk een ceremonie houden, of op een plek die qua sfeer dezelfde intentie draagt.
  • Welke ruimte wil je geven aan je naasten om hun eigen inbreng te hebben; Dit kun je al doen door je wilsbeschikking in de conceptfase met hen bespreekbaar te maken.

Weet dat je een wilsbeschikking niet bij een notaris hoeft vast te leggen; Ieder kladje is al leidend voor de naasten. Geef het dus wel aan bij hen….

Als je deze tips interessant vindt like de facebooksite van Maestro-Uitvaarders. Ik help je graag om je eigen wilsbeschikking vorm te geven in een gesprek, op een voor jou gewenste locatie

Hartelijke groet

Richard van Roessel  info@maestro-uitvaarders.nl 06-55170520

Scroll naar boven