Recensies - Maestro Uitvaarders

Recensies

Lees over uitvaart ervaringen van anderen

Recensies

Lees over uitvaart ervaringen van anderen

ryan-crotty-V7t83TLfBIA-unsplash

Ans Meertens, Heerlen

Enkele jaren geleden hebben mijn broers, zus en ik al ‘n plan opgesteld, waar, hoe, onze moeder begraven zou worden in het geval ze kwam te overlijden. Ongeveer 6 maanden geleden, tijdens ‘n ontmoeting, vertelde je dat je uitvaarder bent.  Na jou verhaal, over op,welke manier jij een uitvaart regelde, wist ik het meteen. Jij zou onze uitvaarder worden als onze moeder kwam te overlijden.
11 Januari 2015, is onze moeder, onverwacht, overleden. Wij, kinderen, wilden dat onze moeder, hier bij ons, opgebaard zou worden.
Ik nam contact met je op en je reisde meteen, vanuit Amsterdam, af naar Limburg en regelde dat onze moeder
dezelfde avond naar ons huis werd overgebracht. Dit gebeurde in stilte en met eerbied.
De dagen erna zorgde je voor de verdere afwikkelingen, uitzoeken kist, maken rouwkaarten en bidprentjes, contact met de diaken, bezoeken aan de kerk, informeren kleinkinderen over het begeleiden van de kist bij het  binnengaan en verlaten van de kerk, aansteken van de kaarsen door de kleinkinderen, lezen van het epistel door haar kleinzoon, lezen memoriam door haar kinderen, regelen koffietafel, bloemen. De begeleiding naar het kerkhof. Dit alles met grote zorg, samen herhalen en het draaiboek nakijken zodat er niets zou worden vergeten.
Wij, kinderen, willen je hartelijk bedanken voor je goede zorg en hopen dat veel mensen je zullen vinden zodat ook zij ‘n waardige begrafenis kunnen meemaken van hun/haar geliefde(n).

Creatief rouwstuk in het oosten

Familie Koeleveld, Badhoevedorp

In een verdrietige en onwerkelijke tijd vlak na een overlijden is het fijn iemand als Richard om je heen te hebben. Hij is rustig en betrokken en het voelt al snel vertrouwd met hem. Hij kijkt goed naar iedereen om zo tot de juiste beslissingen te komen en geeft de juiste tips en adviezen. Richard neemt leiding maar niet overheersend. Hij is erg betrokken en doet zijn uiterste best om tot een mooi passend afscheid te komen. Richard is altijd op tijd en werkt stipt. Hij heeft alles onder controle en maakt een uitgebreid draaiboek voor de uitvaart. De uitvaart van mijn vader was precies zoals we het wensten en ik kijk er met een warm gevoel op terug. Richard, bedankt.

Crematorium Duin- en Bollenstreek in Lisse

Alexandra, Amsterdam

Richard heeft een manier van werken die zorgt dat je op nieuwe ideeën komt en toch bij jezelf blijft.
Mijn wilsverklaring is nu een praktische leidraad voor mijn nabestaanden.
Een bourgondisch dinerend gezelschap van nabestaanden in de uitvaartplechtigheid lijkt mij mooi.

_MG_9693

Mieke, Den Haag

Richard heeft mij begeleid om op een dieper niveau dan ik zelf voor mogelijk had gehouden afscheid te nemen van mijn moeder. Dit doordat hij me eenvoudig uitnodigde mijn moeder te verzorgen,  in de kist te tillen, te begeleiden in de rouwauto richting crematorium en nog veel meer. Door zijn ondersteuning werden deze handelingen voor mij een manier om het afscheid te beleven, me erin te uiten, en alles wat ik richting mijn moeder nog wilde uiten in liefdevolle handelingen kwijt kon. Dit heeft mij heel veel verwerking gebracht en dat is voor mij onbetaalbaar.

StockSnap_VGQQRYSYR2

Rebekka van Hees, Hilversum

Er is veel meer mogelijk dan je denkt! En Richard helpt je alle mogelijkheden zo in te vullen, dat je mooi, persoonlijk afscheid kan nemen. Dat gaat van het regelen van alle regel dingen op de achtergrond naar het begeleiden van de gesprekken over de hele aanloop tot het begeleiden van de afscheidsdienst zelf. Ik heb Richard als zeer deskundig, bescheiden, invoelend en – waar nodig – doortastend ervaren. Ik gun het iedereen om op zijn eigen manier, begeleid door een professional zoals Richard, afscheid te kunnen nemen van zijn naasten.

 

IMG_20190812_074746

Harald en Carina, Hoorn

Richard ken ik vanuit zijn vorige loopbaan als financieel interimmanager. Zijn betrokken en creatieve kijk op serieuze zaken heeft hij zeer professioneel voortgezet in zijn rol als begeleider van uitvaarten. In ons geval een uitvaart met een persoonlijk karakter van onze moeder. Wij hebben zijn begeleiding als zeer prettig en open ervaren. Daar bedoel ik mee dat ik me kan voorstellen dat ieder zijn eigen ideeën heeft over de uitvaart van een dierbare. Voor ons betekende dat we alle ruimte kregen om met ideeën te komen voor een passende uitvaart – en dat Richard zich meedenkend. sturend en empathisch opstelde. Hierdoor hebben wij deze periode en dag intenser beleefd en kijken wij en de genodigden werkelijk terug op een dag die wij op een positieve manier niet zullen vergeten en ons helpt bij de verwerking van haar overlijden. Juist door het anders en persoonlijk te kunnen regelen.

Zocherlounge

Familie Oomen, Almere, Amsterdam

Een dierbare begraven is niet makkelijk, met name als je met velen bent. Iedere betrokkene wil dat de begrafenis ‘in de geest’ is van de overledene, maar iedere betrokkene heeft zo zijn eigen idee wat dat precies inhoudt. Tegelijkertijd wil iedere betrokkene ook graag zijn eigen stempel, hoe klein ook, op de uitvaart van zijn dierbare kunnen zetten. Kortom: rondom iedere uitvaart zijn er veel geluiden, veel wensen, veel gevoeligheden. Als geen ander weet Richard daarmee om te gaan. Hij luistert en neemt de tijd, doet suggesties en houdt, indien nodig, afstand. Hij voelt als de wijze vriend die je op zo’n moment nodig hebt.

IMG_20190825_183340

Hanneke Koomans

Als 50 jarige nog niet toe aan de dood. Desondanks goede ervaring om met Maestro Uitvaarders een Wilsverklaring voor mijn afscheid bij onverwachte dood op te stellen. Om het mijn naasten (mijn twee tiener-kinderen, familie en vrienden) makkelijker te maken en in mijn stijl te ‘vertrekken’.

Yardenhuis Ockenburgh in Den Haag

Lizelot ten Wolde

Fijne persoonlijke begeleiding en mooi en waardig afscheid werd mede mogelijk gemaakt door Maestro-Uitvaarders. Empathie werd getoond wat vertrouwen gaf, niets was te veel. Aanrader voor de uitvaartbranche!!!

 

Scroll naar boven