Woensdag 25 november 2020 Rouwen Anno NU- Gespreksavond in de Waalse Kerk Amsterdam - Maestro Uitvaarders

Woensdag 25 november Rouwen-Anno- NU

Gespreksavond in de Waalse Kerk Amsterdam in samenwerking met Gedragswetenschappen van de UVA

Rouw is een proces waar we vroeg of laat allemaal mee te maken zullen krijgen. Maar wat is dat eigenlijk, rouwen? Door wat voor fasen gaan we in zo’n rouwproces? Komt er ooit een einde aan? En hoe ziet rouw in tijden van corona eruit?

Het blijkt lastig om het gesprek aan te gaan over dood, verlies en rouw. We willen het graag goed doen, de perfecte woorden kiezen, onze naasten omwikkelen in een deken van oneindige troost. Maar hoe doe je dat, als rouw als iets zuiver persoonlijks gezien wordt? Om beter met rouw om te kunnen gaan, moet we erover leren praten, de taboesfeer, die altijd een beetje rond het rouwproces gehangen heeft, doorbreken.

Dat kan alleen door vragen te stellen, over hoe het voelt om middenin het rouwproces te zitten, over of de rouw van de eerste maand te vergelijken is met de rouw na twee jaar. Gelukkig zien we dat er in de afgelopen jaren steeds meer mensen zijn die dit gesprek open en eerlijk aan durven gaan, en onder woorden kunnen brengen wat we eerder niet konden zeggen.

Om dat gesprek over rouwen anno nu verder te helpen, verandert De Waalse Kerk in samenwerking met VOX-POP op woensdag 25 november in een ontmoetingsplaats. Samen verbinden wij wetenschappelijke kennis over het rouwproces aan persoonlijke ervaringen, (historisch) kerkelijke tradities, de uitvaartbranche en rouw in de kunsten. Daarvoor hebben we op dit moment de volgende sprekers c.q. experts bereid gevonden een bijdrage te leveren aan deze bijeenkomst:

– Babet te Winkel – Schrijfster van het rouwwoordenboek
– Ameline Ansu – Van harte gecondoleerd
– Milou Gevers – documentairemaakster Waarom bleef je niet voor mij
– Riekje van Osnabrugge – Studentendominee / Life coach & Programmamaker van NEWConnective
– Richard van Roessel – eigenaar van Maestro-Uitvaarders

 

Note: Dit is geen religieuze bijeenkomst. Tijdens de gesprekken creëren wij een verbinding tussen de academische wereld (VOX-POP), de gevestigde kerk (De Waalse Kerk) en de maatschappij. Mensen van alle sociale, culturele, en geloofsachtergronden zijn van harte welkom om hun gedachten uit te wisselen, inzichten te delen en geïnspireerd te raken! Dit event is gratis toegankelijk.

Locatie: Waalse Kerk Amsterdam

Wanneer: 25 november 2020, 20-21.30  maximaal 30 personen

Reserveren via de site van de Waalse Kerk:  https://dewaalsekerk.nl/agenda/2020-2021/rouwen-anno-nu/vox-pop/

 

Scroll naar boven