Maestro-Uitvaarders speciaal voor bewoners van zorgcentra - Maestro Uitvaarders

Maestro-Uitvaarders speciaal voor bewoners van zorgcentra

Je kent mij vooral als de luchtdirigent die met Maestroclass de bewoners in jullie restaurant, huiskamers of tuin aan de baton meeneemt en met walsen, marsen en meezingliedjes veel blije gezichten veroorzaakt. Muziek en bewegen….  het maakt zo veel los.

Vaak krijg ik de vraag of ik nu de hele dag met luchtdirigeren mijn brood verdien…….. nee dus… Maar hoe dan wel? In 2014 heb ik de financiële wereld los gelaten  en ben ik de uitvaartwereld in gestapt. Ik had intussen trainingen gedaan in coaching en familie-opstellingen en heb ik ervaren hoe belangrijk een goed afscheid is. Juist omdat ik het op mijn manier wilde doen heb ik mijn eigen Maestro-Uitvaarders opgericht. Niet zwaaiend bij de overledene dirigeren, maar Maestro omdat iedereen een meester is van zijn/haar leven met alles wat je op je pad krijgt. Dus daar hoort de dood ook zeker bij. Voor een afscheid dat ook echt bij het leven van de overledene en de naasten past.

Maar als je mij kent, zul je mij geloven als ik zeg dat ik het luchtdirigeren niet zou willen missen…..  te zien wat het losmaakt bij de bewoners, in welke lichamelijke en mentale staat ze ook verkeren. Die glimlach, expressie en overgave geven zo een bevoorrecht gevoel om dat mogelijk te maken.

Als ik eenmaal door een zorgcentrum ben gevraagd, wordt ik vaak terug gevraagd en zie ik bekende gezichten terug. Natuurlijk hoor ook geregeld van een overleden bewoner.  Juist doordat ik bewoners bij leven heb mogen meemaken is het nog mooier ook de uitvaart van deze bewoner te mogen begeleiden.

 

Wat bied ik meer dan een ‘gewone’ uitvaartbegeleider:

  • Gezicht van leven en dood

Veel uitvaartbegeleiders zijn natuurlijk alleen aan de dood gekoppeld. Als luchtdirigent heb ik de overledene ook bij leven mogen ervaren en veelal een glimlach mogen geven.

  • Erkende Dementie-Vriendelijke uitvaartbegeleider

Hoe betrek je de persoon met dementie bij een afscheid van een mantelzorger en familielid? Hoe zorg je ervoor dat er niet te veel prikkels aanwezig zijn? Misschien een apart afscheid in kleine kring? Hoe zorg je voor balans in de aandacht voor de persoon met dementie en de eigen rouw van de naasten? Op allerlei vragen op dit vlak ben ik  een expert, die hier goed in kan adviseren.

 

  • Transparant en geen verborgen commissies

Maestro-Uitvaarders is aangesloten bij het platform Eerlijke-Uitvaarten

Dit betekent dat ik heel transparant werk en geen verborgen commissies reken. Ik heb ook bewust geen eigen locatie en materiaal, zodat ik juist vrij en open kan adviseren. Ik kan wel alle (gekste) wensen mogelijk maken.

  • Voor ieder budget en voor iedere uitvaart van klein tot groot

Ik kan ieder soort uitvaart begeleiden van heel intiem tot heel groots, met ieder  passend budget. Altijd staat voorop wat past bij de overledene en de naasten.

  • Met iedere uitvaartverzekering kun je bij mij terecht

Veel oudere mensen hebben nog een uitvaartverzekering, sommigen gewoon met een geld uitkering en andere dekken in natura (Yarden, Dela, Monuta). Met al deze verzekeringen kan men bij mij terecht en geef ik vooraf een vrijblijvend advies met een kostenindicatie.

  • Landelijke dekking

Veel uitvaarders werken alleen in eigen regio. Ik begeleid uitvaarten in het hele land, waarbij de overledene bijvoorbeeld wordt overgebracht naar het geboortedorp in een andere provincie. Ook is hiervan het voordeel voor de familie dat zij een bekend en vertrouwd gezicht hebben als later een ander familielid overlijdt. Ik word hierin ondersteund door een team van andere uitvaartverzorgers die werken vanuit mijn geest.

  • Echt maatwerk

Geen wens te gek van de persoon zelf en de naasten. Ik heb geen eigen locatie maar ik kan wel op iedere locatie terecht en ik kan daarom vrijer adviseren voor een locatie die nog meer bij de overledene past. Misschien waar die persoon veel wandelde en koffie dronk. Als iemand bestuurslid was van een sportvereniging kan de sportkantine ook een hele mooie passende locatie zijn. Dus altijd vanuit de gedachte om een afscheid te ondersteunen dat ook echt bij het leven van de overledene en de naasten past.

  • Altijd bereikbaar

Voor een uitvaartmelding is het belangrijk altijd snel bereikbaar te zijn. Als ik zelf in een uitvaart zit of net een workshop luchtdirigeren geef, is mijn telefoon doorgeschakeld naar een partner die weet waar ik ben en wanneer ik beschikbaar ben. Heel dringende zaken kan deze partner ook oppakken.

  • Wilsgesprek bij leven

Bijna wekelijks heb ik wel een wilsgesprek met een persoon bij leven en hun naasten. Hierin bespreken we de wensen, draag ik ideeën aan en geef ik een kostenindicatie. Dit geeft veel rust voor de betrokkenen, hoe ver het overlijden ook nog in de toekomst mag liggen. Ook beperkt dit de stress op moment van overlijden om ineens zo veel zaken te moeten regelen. Dit gesprek is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

  • Activiteiten die staan voor leven en dood

Op mijn woonplek in Wassenaar organiseer ik allerlei activiteiten die staan voor leven en dood; lezingen, concerten, workshops….  Een echte Plek van Bezieling.                  Zie het actuele aanbod op www.maestro-uitvaarders.nl/agenda 

Ik hoop je hiermee vertrouwen en handvatten te geven om de bewoners en hun naasten te adviseren als ze daarom vragen. Ik heb flyermateriaal beschikbaar dat je kan uitreiken en mogelijk hebben jullie een boek met uitvaartbegeleiders waar ik graag in opgenomen wordt.

Viva de Maestro’s!!

Hartelijke groet

Richard van Roessel

www.maestro-uitvaarders.nl

www.maestroclass.nl

06-55170520

 

Scroll naar boven