Maestro-Uitvaarders en geestelijk verzorgers

Als huisarts krijg je natuurlijk geregeld te maken met overledene en zijn/haar naasten. Steeds meer mensen oriënteren zich bij leven op hun eigen wensen voor hun eigen uitvaart.

Circa 75% van de Nederlanders is verzekerd met een speciale uitvaartverzekering, ook al is dit aandeel afnemend. Daarbij denken velen dan dat de hele uitvaart is gedekt en dat er dus geen extra kosten hoeven te worden gemaakt, wat in de praktijk vaak minder positief uitpakt.                                                                                                  Ook denken families vaak dat ze de uitvaart moeten laten verzorgen door de partij waar ze verzekerd zijn. Dit is zeker niet verplicht, maar wel slim om voor het overlijden af te stemmen met een ongebonden uitvaartverzorger.

De ontwikkeling in de uitvaartbranche is dat er steeds meer kleine en zelfstandige ondernemers zich op de markt begeven. Het is immers een heel mooi vak. Deze zelfstandigen, zoals ikzelf, zijn ongebonden, hebben lage vaste kosten en hebben veelal geen eigen locatie. Hierdoor kunnen wij echt vrij adviseren.

Graag wijs ik je op de voordelen van het inschakelen van Maestro-Uitvaarders voor de families die je mogelijk bijstaat in je mooie professie als huisarts:

  • ongebonden; ik kan oprecht en open adviseren wat het beste past bij de overledene en de naasten.
  • geen commissies over diensten en producten van derden (de kist, catering, locaties); ik ben daarom aangesloten bij het platform www.eerlijkeuitvaarten.nl  De naasten krijgen daarmee alles tegen inkoopprijs en betalen mij voor de inzet en is daarmee totaal transparant.
  • ik kan een uitvaart verzorgen voor elk budget; Een heel sober afscheid, maar ook een ‘over-de-top’-afscheid. Echt afgestemd op het leven van de overledene en zijn/haar naasten en hun budget.
  • ik werk vanuit Wassenaar voor de hele regio groot Randstad en ook daarbuiten (momenteel heb ik alleen in de provincie Groningen nog geen uitvaart verzorgd).
  • een team van freelance medewerkers, zodat ik altijd bereikbaar ben en passend kan ondersteunen.
  • een kosteloos adviesgesprek (wilsgesprek) bij leven, waarin de wensen en ideeën worden besproken en ik een kostenindicatie geef en een mogelijke vergelijking geef met de dekking van de uitvaartverzekering. Met iedere uitvaartverzekering kan ik de mensen ondersteunen.
  • Tot slot ben ik ook een erkende dementie-vriendelijke uitvaartverzorger. Dit betekent dat ik een naaste met dementie goed kan begeleiden rondom het afscheid. Stel dat de mantelzorger of een partner of kind van iemand met dementie overlijdt? Hoe betrek je deze persoon bij het afscheid zonder te veel prikkels te geven? Ik adviseer daarin met passende kennis en ervaring.

Wie is Richard van Roessel en zijn Maestro-Uitvaarders?

Door trainingen in familie-opstellingen van Hellinger heb ik ervaren hoe belangrijk ankermomenten zijn, zoals een geboorte, verjaardag en bovenal een overlijden. Hoe belangrijk het is om een afscheid echt een plek te geven voor de naasten en het leven van de overledene ook echt te eren, met alles wat die persoon is overkomen en is aangegaan.

Mijn oorspronkelijke carrière was in financiën en ben ik in 2014 als zelfstandig uitvaartbegeleider gestart met Maestro-Uitvaarders. Maestro omdat we allemaal een dirigent zijn van ons leven. Niet dat we droevige en zware dingen kunnen voorkomen, maar wel hoe we daar mee om gaan. En de dood hoort daar dus ook bij.

Mogelijk ken je mij ook als luchtdirigent met Maestroclass. Ik kom in veel zorgcentra en breng daar bewoners met dementie met muziek letterlijk en figuurlijk in beweging.

Ik hoop je hiermee vertrouwen en handvatten te geven om de personen en families die jij ondersteunt open te adviseren als ze daarom vragen. Als je wenst heb ik flyermateriaal beschikbaar dat je kan uitreiken.

Als ik jou in wat voor vorm dan ook kan helpen, laat het horen!

Hartelijke groet

Richard van Roessel

www.maestro-uitvaarders.nl

06-21169461

06-55170520 (24/7 bereikbaar en speciaal voor uitvaarten)

 

Scroll naar boven