Maestro-Uitvaarders en geestelijk verzorgers

Hoe kan Maestro-Uitvaarders jou als Geestelijk Verzorger helpen?

Als geestelijk verzorger krijg je natuurlijk geregeld te maken met overledenen en hun naasten. Steeds meer mensen oriënteren zich bij leven op hun eigen wensen voor hun eigen uitvaart. Als mensen praktiserend gelovig zijn, wil men de uitvaart vaak graag in de verbonden kerk houden en speelt dan vaak nog de keuze voor begraven of cremeren.  Één van de vele keuzes die gemaakt mogen en moeten worden en het helpt als dat bij leven al is besproken. Maar vaak kom ik in situaties terecht dat die wensen niet zijn besproken om allerlei redenen.

Zelf heb ik een katholieke achtergrond, maar zie bij alle geloven de kracht van de rituelen, zang en teksten die helpen om het afscheid een waardige en persoonlijke vorm te geven.

Circa 75% van de Nederlanders is verzekerd met een speciale uitvaartverzekering, ook al is dit aandeel afnemend. Daarbij denken velen dan dat de hele uitvaart is gedekt en dat er dus geen extra kosten hoeven te worden gemaakt. De praktijk is helaas toch anders, helemaal als de familie de grote uitvaartondernemingen, zoals Dela, Yarden en Monuta inschakelt, ook al zijn ze daar verzekerd. De ontwikkeling in de uitvaartbranche is, dat er steeds meer kleine en zelfstandige ondernemers zich op de markt begeven. Het is immers een heel mooi vak.

Deze zelfstandigen, zoals ik zelf, zijn ongebonden, hebben lage vaste kosten en hebben veelal geen eigen locatie, zodat wij echt vrij kunnen adviseren.

Graag wijs ik je op de voordelen van het inschakelen van Maestro-Uitvaarders voor de families die je mogelijk bijstaat in je mooie professie als geestelijk verzorger:

  • ongebonden; ik kan oprecht en open adviseren wat het beste past bij de overledene en de naasten.
  • geen commissies over diensten en producten van derden (de kist, catering, locaties); ik ben daarom aangesloten bij het platform www.eerlijkeuitvaarten.nl  De naasten krijgen daarmee alles tegen inkoopprijs en betalen mij voor de inzet en is daarmee totaal transparant.
  • ik kan een uitvaart verzorgen voor elk budget; Een heel sober afscheid, maar ook een ‘over-de-top’-afscheid. Echt afgestemd op het leven van de overledene en zijn/haar naasten en hun budget.
  • ik werk vanuit Wassenaar voor de hele regio groot Randstad en ook daarbuiten (momenteel heb ik alleen in de provincie Groningen nog geen uitvaart verzorgd).
  • een team van freelance medewerkers, zodat ik altijd bereikbaar ben en passend kan ondersteunen.
  • een kosteloos adviesgesprek (wilsgesprek) bij leven, waarin de wensen en ideeën worden besproken en ik een kostenindicatie geef en een mogelijke vergelijking geef met de dekking van de uitvaartverzekering. Met iedere uitvaartverzekering kan ik de mensen ondersteunen.
  • Tot slot ben ik ook een erkende dementie-vriendelijke uitvaartverzorger. Dit betekent dat ik een naaste met dementie goed kan begeleiden rondom het afscheid. Stel dat de mantelzorger of een partner of kind van iemand met dementie overlijdt? Hoe betrek je deze persoon bij het afscheid zonder te veel prikkels te geven? Ik adviseer daarin met passende kennis en ervaring.

 

Wie is Richard van Roessel en zijn Maestro-Uitvaarders?

Als tiener namen mijn ouders mij mee naar de neef van mijn opa, die als Trappist in de Abdij Koningshoeven verbleef. Al snel ging ik ook in mijn eentje daar naar toe om te studeren en de mystieke sfeer te proeven. Als jongetje nog gedoopt en gevormd in de Rooms-Katholieke kerk, heb ik de praktisering zelf losgelaten, maar het geloof in meer dan het aardse leven is sterk aanwezig.

Als versterking van mijn persoonlijk leiderschap heb ik sinds mijn 30e diverse ontwikkelings- en ontpellings-trainingen gevolgd, waaronder familie-opstellingen van Hellinger. Daarin heb ik ervaren hoe belangrijk ankermomenten zijn, zoals een geboorte, verjaardag en bovenal een overlijden. Hoe belangrijk het is om een afscheid echt een plek te geven voor de naasten en het leven van de overledene ook echt te eren, met alles wat die persoon is overkomen en is aangegaan.

Mijn oorspronkelijke carrière was in de financiële hoek en heb ik deze uiteindelijk in 2013 in mijn rol als Hoofd Financiën bij Het Concertgebouw in Amsterdam losgelaten  en ben ik in 2014 als zelfstandig uitvaartbegeleider gestart met Maestro-Uitvaarders. Maestro omdat we allemaal een dirigent zijn van ons leven. Niet dat we droevige en zware dingen kunnen voorkomen, maar wel hoe we daar mee om gaan. En de dood hoort daar dus ook bij.

Mogelijk ken je mij ook als luchtdirigent met Maestroclass. In 2008 werd ik vanuit een hobby 1e NL-Kampioen Luchtdirigeren en geef ik sindsdien allerlei workshops voor jong tot erg oud. Ik kom met name in veel zorgcentra en breng daar bewoners met dementie met muziek letterlijk en figuurlijk in beweging.

Ik hoop je hiermee vertrouwen en handvatten te geven om de personen en families die jij ondersteunt open te adviseren als ze daarom vragen. Als je wenst heb ik flyermateriaal beschikbaar dat je kan uitreiken.

Als ik jou in wat voor vorm dan ook kan helpen, laat het horen!

Hartelijke groet

Richard van Roessel

www.maestro-uitvaarders.nl

06-21169461

06-55170520 (24/7 bereikbaar en speciaal voor uitvaarten)

 

Scroll naar boven