26 augustus 2021 Filosofisch gesprek: 'Het leven te kort? Welnee, het duurt lang genoeg' volgens Seneca - Maestro Uitvaarders

26 augustus 2021 Filosofisch gesprek: ‘Het leven te kort? Welnee, het duurt lang genoeg’ volgens Seneca

Gesprek rond de vuurschaal: Filosofisch gesprek

‘Het leven te kort? Welnee, het duurt lang genoeg’.

Een workshop timemanagement aan de hand van deze Romeinse schrijver en stoïcijnse filosoof. Seneca leefde van 4v Chr. tot 65 n. Chr. Filosofe Esther Didden neemt ons aan de hand met het boekje ‘De lengte van het leven’ van Seneca. Hoe zorgen we ervoor dat het leven ons niet door de vingers glipt en dat we wanneer het einde gekomen is, kunnen beamen dat ons leven precies lang genoeg heeft geduurd.

Aan de hand van tekstfragmenten en de eigen ervaring gaan we deze avond met elkaar in gesprek over het begrip tijd. Wat kunnen we anno nu van Seneca leren als het gaat om het goed besteden van onze tijd.

Maximaal 15 deelnemers met respect voor de 1,5 meter afstand. De avond zal buiten plaats vinden rondom de vuurschaal, dus neem naast pen en papier ook passende kleding mee.

Esther Didden  studeerde wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is oprichter en programmeur van Filosofie in Den Haag [www.filosofieindenhaag.nl] en geeft les in filosofische vaardigheden in het basisonderwijs.

Datum: Donderdag 26 augustus 2021  19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Locatie: ‘Plek van Bezieling’, Raaphorstlaan 10A, 2245 BG Wassenaar   (parkeren op de Eikenlaan)

Toegang: Vrij  (mogelijk donatie voor Stichting Maestro-Levenskunst)

Aanmelden: er is plaats voor 15 deelnemers met  inachtneming van de 1,5 meter afstand.  Meld u aan via richard@maestro-uitvaarders.nl of telefoon 06-55170520

 

 

 

Scroll naar boven