Woensdag 16 september 2020 Themabijeenkomst: Rouwen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen - Maestro Uitvaarder
gkf121 minjon014 002 1024x683 - Woensdag 16 september 2020 Themabijeenkomst: Rouwen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen

Woensdag 16 september 2020 Themabijeenkomst: Rouwen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen

Na het verlies van een dierbaar iemand, voelt het vaak alsof er een groot gat in het leven is geslagen. Er mist een puzzelstukje en geen ander puzzelstukje past op die plek. De puzzel zal op die manier niet meer compleet kunnen worden en dat doet pijn. Dat betekent dat er een manier gevonden moet worden om verder te kunnen leven, met dat gat waar dat puzzelstukje zat.

Herken je dit?

  • Je voelt je onbegrepen omdat het jouw puzzel is en van niemand anders. Niemand kan begrijpen hoe het voelt om met dat gat te leven.
  • Je wil er wel over praten maar je wil anderen er niet mee “lastig vallen”.
  • Je weet niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is om te ontkennen en omzeilen, maar het toelaten voelt te groot.
  • Je wil graag goed met je rouw omgaan, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe doe je het goed?
  • Het is een chaos in je hoofd en je bent alle gevoel van houvast kwijt. Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen.
  • Dingen die je eerder belangrijk vond, vind je nu geneuzel. Je vindt het moeilijk om het geduld op te brengen naar anderen te luisteren.
  • Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.
  • Eerder had je overal wel een antwoord op, maar nu lijkt het onthouden van een simpele boodschap al een grote opgaaf.

 

Wat als je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je er minder zorgen over maakt. Dat je je weer verbonden voelt, met jezelf en met de ander. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen.

Tijdens deze avond is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Het is een ideale avond om de tijd te nemen voor jouw verlies en je opnieuw te verbinden met wat belangrijk is voor jou. Je gaat naar huis met meer rust en vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven hebt.

Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?
Deze avond is geschikt voor iedere volwassene die een groot verlies heeft meegemaakt en meer grip wil op zijn of haar leven met rouw. Mensen die met hun rouw aan de slag willen, willen leren over wat je zelf kunt doen en hierover willen praten met anderen.

Wie begeleidt de avond?
Minjon van Zoest is rouwcoach bij OverRouw. Ze leert mensen die niet weten wat ze met zichzelf aan moeten omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van haar moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Haar rouw werd een springplank om zichzelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien haar motivatie om anderen te leren hoe rouwen en leven samen kunnen gaan.

Praktisch

Datum: woensdag 16 september 19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie: ‘Plek van Bezieling’, Raaphorstlaan 10A, 2245 BG Wassenaar   (parkeren op de Eikenlaan)

Toegang: Vrij  (mogelijk donatie voor Stichting Maestro-Levenskunst)

Aanmelden: er is plaats voor 15 deelnemers.  Meld u aan via info@maestro-uitvaarders.nl of telefoon 06-55170520

 

Scroll naar top